Helpt u ons helpen?

Elk klein geschenk maakt een enorm verschil. Financiële giften, dierenvoeding, medicatie, speeltjes, manden en dekens al uw giften gaan naar de voortdurende verzorging van de dieren.

Donaties helpen ons meer dieren te helpen! Elk klein beetje telt. Wilt u voer of dierbenodigdheden doneren, kijk dan bij onze inzamelpunten.

Ingeleverde medicatie gaat naar een organisatie in Turkije, welke zich bezig houdt met zwerfdieren. (In Nederland is het niet toegestaan dat medicatie wordt verstrekt door derden).

We hebben een ANBI status, wat houdt dit in:

Schenkingen van en aan ANBI’s zijn volledig vrijgesteld van schenkbelasting (RSIN 862450147) indien aan de geldende voorwaarden is voldaan. Een schenking aan een ANBI komt verder – binnen de daarbij gestelde normeringen – in aanmerking voor giftenaftrek in de aangifte inkomsten-of vennootschapsbelasting. De ANBI-status is dus van groot belang om te voorkomen dat tegen hoge tarieven heffing optreedt en om fiscale aftrekkansen te benutten.

Schenkingen aan fiscaal erkende algemeen nut beogende instellingen zijn in beginsel aftrekbaar voor inkomsten- of vennootschapsbelasting (giftenaftrek). Sinds 2012 komen schenkingen aan culturele ANBI’s zelfs mogelijk (onder voorwaarden) voor 150% aftrek in aanmerking. Om dergelijke voordelen te genieten moeten instellingen blijvend voldoen aan specifieke fiscale criteria.

Over de vraag of giftenaftrek aan de orde is bij een uitkering door een besloten vennootschap aan haar ANBI-aandeelhouder kan discussie bestaan. De uitkomst is relevant voor de heffingsgrondslag voor de vennootschapsbelasting van de besloten vennootschap.

Doneren

Wilt u ons helpen om te helpen doneer hier. Het minimale bedrag via onderstaande mogelijkheid is EUR 5,00.

Deel deze pagina

Onze dank aan de sponsors: